Zomerse aardappelpuree met taugé
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg aardappelen (kruimig)
- 1 prei (in halve ringen)
- 50 g boter
- 125 g taugé
- 10 g rucola
- 1 tl mosterd
Voor de scholfilet
- 4 stuks scholfilet
- 1 bakje met bloem
- 1 bakje met eiwit
- 1 bakje met broodkruim (panko)
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Stap 2
Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Giet de aardappelen en prei af. Voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree.
Stap 3
Schep de taugé en rucola erdoor en breng op smaak met peper, zout en een theelepel mosterd. Voor een nog smeuïgere aardappelpuree kun je een extra eetlepel boter toevoegen.
Stap 4
Lekker met lekkerbekjes.
Paneren van de scholfilet:
Neem drie bakjes: één bakje gevuld met bloem, één met eiwit en één met broodkruim (panko). Haal de scholfilet eerst door de bloem. Klop de schol een beetje af en haal de vis door het eiwit. Laat de schol een beetje uitlekken en leg het in de panko. Druk de vis een beetje aan en zorg ervoor dat heel de vis bedekt is met panko. Bak de schol gelijkmatig bruin in ruime hoeveelheid margarine.