Tonijn met zoete aardappel en taugé
Componenten
Tonijn, zoete aardappel, taugé en taugé rucola parfait
Recept voor 4 personen
Zoete aardappel
- 2 st zoete aardappel
- 500 gr water
- 9 gr zout
De zoete aardappel in blokken van 3 bij 6 bij 1,5 cm portioneren. Kook de zoete aardappel 10 a 15 minuten in 500 gr water en 9 gr zout. Leg het blok na het koken op het midden van het bord.
Tonijn
- 4 st tonijn a 80 gr
De tonijn, net zoals de zoete aardappel, in blokken van 3 bij 6 bij 1,5 cm portioneren. Doe de tonijn met een beetje olie in een tefal pan. Schroei deze vervolgens kort dicht, de tonijn moet van binnen namelijk rauw blijven. Trancheer de tonijn en leg deze bovenop de zoete aardappel.
Taugé
- 50 gr taugé
- 1 eetl wit sesamzaad
- 1 eetl zwart sesamzaad
- 1 dl sojasaus
Bak de taugé met witte en zwarte sesam even op in een Tefal pan, blus af met sojasaus. Leg de gebakken taugé rechts van de tonijn en zoete aardappel.
Taugé rucola parfait
- 30 gr rucola
- 100 gr taugé
- 50 gr melk
- 2 eieren
- 2 eidooier
- 50 gr water
- 200 gr suiker
- 4 gr gelatine
Draai de rucola, taugé en melk fijn in een blender en bewaar dit voor door de parfait. Sla vervolgens de slagroom luchtig en bewaar deze ook apart voor de parfait. Klop de eieren en dooier in een mixer, zodat er een luchtige massa ontstaat. Breng ondertussen water en stuiker aan de kook. Kook dit tot 115 graden. Voeg daarna de gelatine toe aan het suikerwater en giet dit bij de luchtige massa. Klop de massa koud, en giet het mengsel van rucola, taugé en melk erbij. Spatel ook de room erdoorheen en stort dit in een bakje (hoogte ongeveer 1 cm). Zet de parfait een nacht in de vriezer. Snijd de parfait een dag later mer een scherp mes in blokjes. Verdeel deze over het bord.
Rucola en sojasaus
- Paar blaadjes rucola
- Sojasaus
Leg een aantal blaadjes rucola op de parfait blokjes en serveer er sojasaus bij.